۱۳۹۳ اسفند ۲۴, یکشنبه

خواص عرق بیدمشک

این گیاه نژادی از بید است که اندازه آن از بید معمولی کوچکتر ولی سنبله های آن دارای اسانس معطری هستند. گلهای آن قبل از بازشدن برگ ها ظاهر می شوند و معطرند و بهترین نوعش آن است که زردی رنگ گل بیشتر باشد. اسانسی از گلهای این گیاه گرفته می شود به نام عرق بیدمشک که همراه با شربت ها جهت معطر شدن شربت مصرف دارد و مصرف درمانی نیز دارا می باشد.-از نظر خواص عرق بیدمشک را از هر نظر از عرق بید قوی تر می دانند. عرق بیدمشک 


-مقوی دل و دماغ و ملین مزاج است. برای تقویت نیروی جنسی در گرم مزاج ها اثر مفید دارد. بوییدن گل آن مقوی دماغ و از بین برنده بادها و گازهای غلیظ است.

-بیدمشک تقویت‌کننده دستگاه عصبی بوده و جوشانده برگ آن با عسل اعصاب را آرام می‌کند. 
همچنین عرق بیدمشک، آرامبخش و خواب‌آور است. 

-پنجاه گرم پوست بيدمشک را در يك ليتر آب جوش دو دقيقه بجوشانيد بعد دوازده دقيقه دم كنيد و قبل از هر غذا يك فنجان آب آن را بنوشيد. رماتيسم را درمان و خارش بدن را تسكين مى‏دهد.

-عرق بیدمشک مقوی قلب بوده و برای حفظ سلامتی آن بسیار مناسب و موثر است و همچنین باعث کاهش تب می‌شود و خاصیت تب‌بر دارد.

-خاکستر چوب آن به صورت موضعی برای قطع خونریزی و با سرکه برای زگیل و ورم پستان و زخم های مخملک و آبله و ورم های گرم مفید است.

-برگ آن قابض است و عصاره برگ بید مسهل بلغم و صفرا و رفع کننده تب با لرز و برای باز کردن انسداد کبد و یرقان مفید است.


چنانچه زالو در حلق کسی رفته و در حلق یا اطراف آن چسبیده باشد با غرغره عصاره برگ درخت بیدمشک زالو از عضو جدا و از حلق خارج خواهد شد. عرق بیدمشک قند خون را پایین می آورد و خوردن حدود پنجاه سانتیمتر مکعب عرق بیدمشک بدون مواد شیرین کننده به مقدار قابل توجهی قند خون را نقصان می دهد.

-مدر است و برای رفع اختناق رحم و درد مفاصل و نقرس نافع می باشد.

-قطره آن در گوش برای پاک کردن چرک گوش مفید است.

-دم کرده برگ آن برای اسهال خونی و خوردن عرق شکوفه آن برای خفقان گرم و تب های گرم نافع است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر